Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μην με σώνεται άλλο, κουράστηκα...

Τρομοκρατία, εγκληματικές οργανώσεις και πόσα άλλα κακά μας έχουν βρει κι ευτυχώς το αστικό πολίτευμα της χώρας μας, έχει φροντίσει να μας σώσει.

Αστειεύομαι φυσικά…

Αλλά μιας και το έπιασα το θέμα ας δούμε λίγο τα πράγματα από διαφορετική γωνία.



Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως όλα βαίνουν καλώς, πως οι κακοί τρομοκράτες και συμμορίτες είναι αντιμέτωποι με τον νόμο και πως η πολιτική ηγεσία της χώρας κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας σώσει. Για τον σκοπό αυτό έχει επιστρατεύσει  από δημοσιογράφους μέχρι ακαδημαϊκούς και  λόγιους. Χαρακτηριστική κίνηση η δημοσίευση ενυπόγραφου κειμένου από 57 προσωπικότητες που καλούσαν σε συστράτευση των κεντροαριστερών δυνάμεων, χωρίς βέβαια να μας πουν τι ακριβώς θέλουν, ποιο είναι το όραμά τους, και κυρίως πως θα φέρουν κάτι καινούργιο όταν η πλειοψηφία των  ατόμων που το υπέγραψαν είναι κομμάτι του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Άρα τι; Δεν μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλά, η ΔΗΜΑΡ μετά βίας μπαίνει στη βουλή και κάποιοι προσπαθούν να επιβιώσουν στον πολιτικό χάρτη.

Στους υπογράφοντες λοιπόν θα ήθελα να τους αφιερώσω ένα τραγουδάκι.



Η κυβέρνηση δεν μας λέει βέβαια για την άλλη τρομοκρατία. Την τρομοκρατία και την βία που νοιώθει ο πολίτης εξαιτίας του κράτους. Την βία που νοιώθει ο νέος που ψάχνει να βρει μία θέση εργασίας σε μια χώρα ανέργων (το γερόντων πάει περίπατο πλέον). Την βία που νοιώθει ο εργαζόμενος όταν η εργοδοσία καταπατάει κεκτημένα χρόνων, διαλύει συλλογικές συμβάσεις, σου τσακίζει το εισόδημα και όλα αυτά στο όνομα της επιβίωσης της ελεύθερης αγοράς στα πλαίσια των προσταγών της τροΐκας.

 Τρομοκρατία,  κύριοι χαρτογιακάδες, είναι να ψάχνεις για δουλειά στην Ελλάδα της ανεργίας. Τρομοκρατία είναι να ψάχνεις χρήματα να ζήσεις την οικογένεια σου στην Ελλάδα του ΔΝΤ. Τρομοκρατία είναι όταν περιμένεις να εργασθείς για πέντε μήνες σε προγράμματα του ΟΑΕΔ με 400 ευρώ (να ‘ναι καλά το ΠΑΣΟΚ που το 2009 κατήργησε τα stage). Τρομοκρατία είναι να δηλώνετε ευθαρσώς πως το ενδεχόμενο εκλογών συμβάλει στην αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος. Από που κι ως που η εκλογική διαδικασία αποδυναμώνει την δημοκρατία;

Οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν την χώρα. Σας παρακαλώ πολύ σταματήστε την προσπάθεια, κουράστηκα να με σώνεται.



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μη γίνεσαι αντιεξουσιαστής!
Το "Κράτος" δεν ασκεί "βία". Το "κράτος" ασκεί πολιτικές, που κρίνονται από το λαό καθημερινά και επιδοκιμάζονται ή αποδοκιμάζονται επίσημα κάθε 4 χρόνια.