Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η ανικανότητα των δικαστικών αρχών πλήττει έναν συμπολίτη μας

Τον Δεκέμβρη του 2008 βιώσαμε όλοι μας την πρωτόγνωρη εξέγερση της νεολαίας στην χώρα μας με αφορμή την δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σε καθημερινή σχεδόν βάση διαδηλώσεις λάμβαναν χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομική βία ούτε τότε βέβαια έπαψε να υφίσταται.
Εκείνη την περίοδο είδαμε αστυνομικούς να ξυλοκοπούν από άτομα τρίτης ηλικίας μέχρι μικρά παιδιά. Είδαμε αστυνομικούς να σημαδεύουν με το όπλο τους το πλήθος που διαδήλωνε. Είδαμε άτομα να συλλαμβάνονται μόνο και μόνο επειδή τύχαινε να είναι στο «λάθος σημείο την λάθος στιγμή».
Σήμερα μετά από 8 μήνες υπάρχουν άτομα τα οποία είναι ακόμα προφυλακισμένα χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να υπάρχουν βάσιμα στοιχεία εναντίον τους. Ένα απ’ αυτά τα άτομα είναι και ο Θοδωρής Αγγελόπουλος ο οποίος είναι ακόμα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο Θ. Αγγελόπουλος είναι απεργός πείνας πάνω από 40 μέρες. Η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά κρίσιμη και η γιατροί δεν είναι αρκετά αισιόδοξοι. Ο Θ. Αγγελόπουλος είναι ακόμα ένα θύμα της ανικανότητας των δικαστικών και αστυνομικών αρχών. Η κράτηση του είναι άνευ λόγου και αιτίας και θεωρώ πως πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα κράτος δικαιοσύνης και όχι ένα κράτος τιμωρό.

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Α. είπε...

Το κείμενο γράφτηκε πριν την αποφυλάκιση του Ηλιόπουλου. Ο Θ. Ηλιόπουλος αποφυλακίστηκε πριν από δύο μέρες.