Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Κλείνει το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου

Από το in.gr

Τον κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ που αφορούν στις εργασίες συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηράκλειου και της επανέκθεσής του, επισημαίνει η νομάρχης Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, με επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη.

Σύμφωνα με τη νομάρχη Ηρακλείου, η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο προτίθεται να διακόψει τις εργασίες ελλείψει σχετικών πιστώσεων.

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην περαιωθούν οι εργασίες στις προβλεπόμενες ημερομηνίες που ορίζουν τα χρονοδιαγράμματα του έργου και το καλοκαίρι του 2009 το Μουσείο Ηρακλείου δεν θα λειτουργεί» σημειώνει η νομάρχης, υπογραμμίζοντας πως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου «αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και ειδικών επιστημόνων επειδή φιλοξενεί τη σημαντικότερη συλλογή προϊστορικών - μινωικών αρχαιοτήτων» και πως «εμφανίζει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλα περιφερειακά μουσεία της χώρας και η συνεισφορά του στα έσοδα του κράτους είναι μεγάλη».

Η νομάρχης Ηρακλείου επισημαίνει ότι εάν δεν εκταμιευθούν τα χρήματα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από τον υπουργό Πολιτισμού να ορίσει συνάντηση εντός των επόμενων ημερών «προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου αλλά και για τα μεγάλα θέματα πολιτισμού που αφορούν το νομό».

Αναφέρει, τέλος, πως και παλαιότερα, τόσο τον Απρίλιο του 2007 όσο και τον Φεβρουάριο του 2008, η Νομαρχία με επιστολές της ζητούσε την επίσπευση των εργασιών ολοκλήρωσης του μουσείου, καθώς και την εξεύρεση κονδυλίων επανέκθεσής του από το υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: