Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Μυαλό δεν έβαλαν

Πριν λίγες μέρες η παράταξη της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. στο Πανεπιστήμιο Πειραία, θέλοντας να προσελκύσει κόσμο σ' ένα πάρτυ της τόλμησε στην αφίσα να αναφερθεί ειρωνικά στο θέμα του Βατοπεδίου. Ένα θέμα που σε καθημερινό επίπεδο απασχολεί την ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ενώ έχει επιφέρει στον λαό τόσο δεινά (για φανταστείτε τι θα γινόταν αν ακόμα τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων ήταν ακόμα επενδεδυμένα σε ομόλογα τραπεζών που πλέον στηρίζονται με χρήματα του αμερικανικού δημοσίου) αντί να μαζέψει τα παπαγαλάκια της στα Πανεπιστήμια, τους αφήνει να παίζουν με την νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα φοιτητή.

Η Δ.Α.Π. για μία ακόμα φορά μας αποδεικνύει το πραγματικό της πρόσωπο, την επιλογή της να γυρίσει την πλάτη στα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου, να γυρίσει την πλάτη στις ανάγκες του φοιτητή. Το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι η συνεχείς προσπάθεια να είναι αρωγός στο κυβερνητικό έργο. Σε κάθε Γ.Σ. έχουν πάρει τον ρόλο του κ. Ρουσόπουλου και προσπαθούν να είναι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στα Πανεπιστήμια. Μάλλον τώρα που θα αδείασει και η θέση του κ. Ρουσόπουλου κάποιοι βιάζονται να γίνουν υπουργοί στη θέση του υπουργού.

Προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι για το καλό μας να νομιμοποιηθούν τα Κ.Ε.Σ. Πως είναι υπέρ μας η εντατικοποίηση των σπουδών, η διαγραφή μας από το Τμήμα ύστερα από την πάροδο 8 χρόνων σπουδών, η καθυστέρηση της διανομής των συγγραμμάτων, η αξιολογηση των τμημάτων μας με μοναδικό σκοπό την περαιτέρω υποβάθμιση του ελληνικού Πανεπιστημίου που προωθεί ο νέος Νόμος Πλαίσιο.

Για μία ακόμη χρονιά η ΔΑΠ προβαίνει σε υφαρπαγή της ψήφου του φοιτητή χωρίς πολιτικά κριτήρια. Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για την πολιτική απομόνωση της ΔΑΠ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και ουτε επροκειτο

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον
που σοκαρε την ελληνικη κοινη γνωμη και απαγορευθηκε επι κυβερνησεως καραμανλη