Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Για την Δ.Ε.Θ.

Φέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τέσσερα χρόνια του σεμνά και ταπεινά. Τέσσερα χρόνια υποταγής του ελληνικού λαού στο κεφάλαιο και τους κουμπάρους (τους άλλοτε νταβατζήδες όπως τους είχε αποκαλέσει και ο πρωθυπουργός προ εξαετίας).
Σε λίγες μέρες πρόκειται να λάβει χώρα η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός της χώρας πρόκειται να εξαγγείλει την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αλήθεια ποιος Έλληνας πολίτης ελπίζει πως είναι δυνατό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σταθεί αρωγός στα προβλήματά του; Αν δούμε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τέσσερα χρόνια τώρα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πως πρόκειται για μία κυβέρνηση της ολιγαρχίας και του κεφαλαίου. Κόβουν το επίδομα θέρμανσης, απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα ασφάλισης, αφήνουν τον πολίτη έκθετο στις «ορέξεις» των τραπεζών. Ο Ελληνικός λαός είναι έρμαιο στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 39% όταν μάλιστα ο κ. Καραμανλής ευαγγελιζότανε το 2004 μείωση του κατά 10 δις ευρώ το χρόνο. Το ελληνικό δημόσιο έχει δανειστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008 το ποσό που υπολόγιζαν να δανειστεί μέσα σ’ ένα χρόνο.
Τον χρόνο που μας πέρασε η κυβέρνηση κατάφερε το ξεπούλημα του Ο.Τ.Ε., μίας από τις παραγωγικότερες Δ.Ε.Κ.Ο. αν όχι η παραγωγικότερη, θεωρώντας το μείζον πολιτικό και οικονομικό κατόρθωμα.
Την ίδια στιγμή που νέα σκάνδαλα έρχονται στην επιφάνεια (π.χ. υπόθεση Παυλίδη) παλαιότερα μπαίνουν στο αρχείο κάνοντας πραγματικά τον λαό να αναρωτιέται αν υπάρχει δικαιοσύνη και ποιος είναι τελικά ο ρόλος της. Θα δοθεί ποτέ απάντηση στον ελληνικό λαό για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για την υπόθεση Ζαχόπουλου και για όλα τα πεπραγμένα της Ν.Δ. που έχουν στοιχίσει στον ελληνικό λαό; Για πόσο ακόμα θα επιτρέπουμε στον κ. Γκρούεφσκι να επικαλείται την χώρα μας ως κράτος σκανδάλων;
Ο ελληνικός λαός πρέπει φέτος να δώσει την απάντηση του στην κυβερνητική πολιτική. Επιβάλλεται ο λαός με την στάση του να αποδοκιμάσει την στάση του κ. Καραμανλή. Πρέπει επιτέλους ο Έλληνας να μετέχει στα κινήματα και να διεκδικήσει το μέλλον του. Ας μην αφήσουμε την Δεξιά Διακυβέρνηση να καταστρέψει τα όνειρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: